Opbevaring og holdbarhed

Opbevaring af gris

Her gælder det om at holde svinekødet på køl, og helst tage det ud fra frys i god tid, så det kan optø i køleskab det er meget vigtigt. Alle råvarer der skal optøs, har det bedst med at tø op i dit køleskab ved +5° eller derunder, det forlænger holdbarheden virkelig meget, fordi mikroorganismers aktivitet i kølerums opbevarede fødevarer er langsomme eller standses helt.hvis der er spørgsmål om kød eller om opbevaring så spørg den lokale slagter

opbevaring gris

Holdbarhed på gris:

  •    Svinekød kan man opbevare i sit køleskab eller fryser.
  •    Hakket svinekød kan holde sig i køleskabet ved 5°C i 1 – 2 dage
  •    Koteletter og friske pølserkan holde sig i køleskabet ved 5°C i 2 – 3 dage
  •    Flæskesteg og tillavet kød kan holde sig i køleskabet ved 5°C i 3 – 4 dage.
  •    Koteletter og flæskesteg kan holde sig i fryseren ved – 18°C i 8 – 10 mdr.,
  •    Pølser kan holde sig i fryseren ved – 18°C i 2 – 3 mdr.
  •    Bacon og skinke kan holde sig i fryseren ved – 18°C i 1 – 2 måneder.

Skriv et svar