Yorkshire

Yorkshire: Grisen var oprindeligt et meget nøjsomt, langbenet og magert dyr Men da avlen for alvor tog fat i yorkshire grisen. Den levede ofte af tilfældige rester, og hvad den ellers tilfældigt kunne finde – det gjorder at væksten på yorkshire grisen var meget dårlig. Men da svineproduktionen for alvor slog igennem i England, ville vi have flotte fede svin. Vi købte derfor fede orner hjem fra England, som hed yorkshire. Dette dyr var et langt hvidt dyr med en god tilvækst og fik mange smågrise.

yorkshire

Yorkshire bruges stadigvæk i de Danske stalde den dag i dag, men er blevet avlet meget mere mager så den passer ind i den Danske svine produktion.Kroppen er lang, hovedet er kort, og ørerne står ret op. Yorkshire soen får mere end 12 grise pr. fødsel, og den passer godt på sine unger. Smågrisene vokser hurtigt.det er en af de grise racer man ofte bruger til at lave helstegt pattegris af og den er at finde i rigtig mange danske stalde.

 

Skriv et svar